[ Generalna ] 16 Jul, 2015 12:50

„Za vas ne znam, ja letujem u Specijalnom sudu“, tim rečima obratio se danas Miroslav Mišković  (Delta) svojim pratiocima na Tviteru, a nakon odlaganja nastavka suđenja u Specijalnom sudu za sutra zbog lošeg zdravstvenog stanja jedne od optuženih.

 http://www.n-portal.rs/za-vas-ne-znam-ja-letujem-u-specijalnom-sudu/

miskotvit

I dok Blic, uz naslov „DRAMA“, javlja o nastavku suđenja vlasniku Delta Holdinga Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenima koji se terete da su oštetili putarska preduzeća i kruševačku Fabriku maziva (FAM), kao i o tome da će se ovo suđenje nastaviti sutra, „pošto je današnji pretres prekinut jer je jedna od optuženih, zbog lošeg zdravstvenog stanja, morala da napusti sudnicu“, Mišković se uz ironočnan komentar oglasio odmah po završetku ročišta.

Predsednica sudskog veća prethodno je odredila pauzu kako bi se optuženoj Ljiljani Kostić pružila medicinska pomoć, ali posle mišljenja lekara, odlučila je da prekine današnji pretres i odbila predlog tužilaštva da se postupak razdvoji.

Na današnjem pretresu Mišković je ponovio tvrdnje da tužilaštvo nije ponudilo nijedan dokaz da je na bilo koji način učestvovao u upravljanju putarskim preduzećima i naglasio da, kada je reč o njemu, ne postoji krivično delo.
[ Generalna ] 16 Jul, 2015 12:45

Vreme je da se Flash tehnologija pokopa jednom zauvek i da se dotična tehnologija zameni novijom – ujedno i sigurnijom – Firefox od sada po defaultu blokira flash.

 http://www.n-portal.rs/firefox-browser-od-sada-blokira-flash/

Adobeov Flash ili volite ili ne volite, sredine nema. Jedni ga smatraju čudesnom tehnologijom koja obogaćuje internet sadržaje, dok ga drugi smatraju vrećom bez dna po pitanju bezbednosnih problema. O zadnjem takvom problemu mogli smo čitati nedavno – krajem juna kada je Adobe izdao hitnu popravku.

Mozillin developerski tim koji je zaslužan između ostalog i za postojanje Internet pretraživača Firefox, tome je sada odlučila da stane na kraj. Naime, Firefox od sada službeno blokira Flash, odnosno, Mozilla je Flash tehnologiju uključila u crnu listu softvera i dodataka (pluginova).

Prilikom posete internet stanici na kojoj se nalaze i flash sadržaji unutar gornjeg dela pretraživača pojaviće se obaveštenje da je Firefox blokirao nesigurni flash plugin. Nadalje, Mozilla ostavlja korisnicima da sami procene da li  će omogućiti (Alow…opcija) izvođenje flash sadržaja ili neće (Continue Blocking gumb).

Mozillino mišljenje vezano uz Flash tehnologiju deli i Facebookov šef sigurnosti Aleks Stamos koji putem tvitera traži od Adobea da odredi službeni datum kada će ova tehnologija otići u istoriju.

Izvor (bug.hr)

 

[ Generalna ] 16 Jul, 2015 12:42
Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.